Anyagi források hiányában elmarad 2021-ben az V. Hét Domb Filmfesztivál.

A forrásokat az állam nem biztosítja az idei rendezvényhez, ezért Magyar Ferenc fesztiváligazgató az idei filmfesztivál elmaradása mellett döntött.

– Sajnálatos módon az NFI a szakmai rendezvényekre benyújtott pályázatunkat indoklás nélkül elutasította. A központi költségvetés pedig teljesen átírta a finanszírozási sorokat, amelyben nem található meg a korábbi években meglévő "fesztiválrendezvények támogatása". Több ilyen támogatási sort összevontak eggyé, ezek keretösszegét is csökkentették. Tavaly ilyenkor már értesítést kaptunk a rendezvény támogatásáról, ezért úgy gondolom, hogy ilyen bizonytalan helyzetben nem vállalok kockázatot – mondta el Magyar Ferenc fesztiváligazgató.

A helyzetet tovább rontja, hogy a pályázó Baranya Televízió Kft. nem kapott támogatást sem a várostól, sem az államtól a működéséhez, ezért beszünteti tevékenységét, így nem is tudná megrendezni a filmfesztivált sem.

– Nagyon sajnálom, hogy megszakad ez a sorozat, mert az alkotók visszajelzéséből is látom, hogy népszerű volta a Hét Domb Filmfesztivál. Az idei évben is már 63 filmet neveztek, akiket – sajnálattal – ki fogunk értesíteni a filmfesztivál elmaradásáról.

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru