2017. szeptember 18-24-e között a Total Art kiállítása Komlóra látogat az I. Hét Domb Filmfesztivál keretein belül.

Évek óta nagy sikerrel működik Pécs belvárosában a Total Art egyesület, mely színvonalas keretek között egyedülálló módon mutatja be a hazai animáció készítés, és rajzfilmgyártás folyamatát. Továbbá a galéria példaértékű és az országban egyedülálló kiállítással rendelkezik, korabeli stúdiótechnikai kellékekből, és a filmgyártás nélkülözhetetlen eszközeiből. Az állandó kiállítás mellett az egyesület interaktív bemutatók és foglalkozások keretében igyekszik megszerettetni a rajzfilmgyártás fantasztikus világát kicsikkel és nagyokkal egyaránt. A komlói fiatalok, de az idősek is olyan betekintést kapnak a rajzfilmgyártás mélységeibe, ami egyedülálló az országban.

Megszületett az I. Hét Domb Filmfesztivál első kísérőprogramja

Az egyesület vezetője a múlt héten személyesen látogatott Komlóra, hogy a helyi lehetőségeket megvizsgálva alkalmas helyszínt találjon a kiállítás számára. Mivel a tárlat és az interaktív foglalkozás együttvéve nagy helyet igényel - döntése végül a komlói Közösségek Házának földszinti galériájára esett a hozzá tartozó termekkel.

Már most fontos megemlíteni, hogy a Total Art egyesület az egyszerű látogatókon át, nagy szeretettel fogadja az általános és középiskolások jelentkezését, ahol a résztvevők maguk készíthetnek egyszerű rajzfilmmozdulatok, animációs trükköket.

Az III. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Zanzibar Guru
Komlói Fűtőerőmű ZRt.
KVG ZRt.
Komló Víz Kft.
Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület
Fair- Expo Kft.
Műszer-elektronika Kft.
Keller Pincészet
Komlói Színház- és Hangversenyterem
Közösségek Háza Komló
Mini ZOO Komló
Profi Padló Lakberendezés