„Az animációs filmgyártás kihívás, mely teljes embert és elhivatottságot követel meg képviselőjétől” - mondja Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező aki, alkotásaival, filmjeivel az elmúlt évtizedekben az animációs filmgyártásban mérföldkőnek számító munkáival végleg beírta magát a filmkészítés történelemkönyvébe.

 

Az elmúlt hetekben Budapesten a FilmesHáz adott otthont annak a nagyszabású kiállításnak, ahol a rendező több évtizedes munkáit, alkotásait, az utókorra hagyott örökségét tekinthette meg a nagyérdemű.

Az egyedülálló kiállításra Komló városában sem kell sokáig várni, hiszen az I. Hét Domb Filmfesztivál kísérőprogramjaként egy hétre a városi Színház és Hangversenyterem emeleti galériája biztosít helyszínt a nem mindennapi látnivaló számára.

 Oscar Award

 

Fontos megjegyezni, hogy a kiállítás egyik legértékesebb kelléke, az 1981-ben Oscar-díjat nyert – A Légy – című alkotásért járó aranyszobrocska képezi, amelyet szintén a fesztivál ideje alatt a kiállítás részeként tekinthet meg a komlói publikum.

 

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru