Megszületett az I. Hét Domb Filmfesztivál legújabb kísérő programja is. A fesztivál szervezői a filmes alkotások értékmentő feladatai mellett, komoly hangsúlyt fektetnek az önzetlen segítségnyújtás és humánus életfelfogásra is.

Sajnos elmondható, hogy napjainkban a véradók száma jelentősen megcsappant, holott vérre, évről-évre egyre nagyobb szükség van. Komló városában még inkább kiemelten fontos a helyzet kezelése, hiszen egy tradicionális bányászvárosról beszélünk, ahol az önzetlen segítségnyújtás soha nem volt ismeretlen fogalom az emberek előtt.

véradás

A fesztivál szervezői ezért úgy döntöttek lépnek a pozitív ügy érdekében, és a filmfesztivál ideje alatt szeptember 18 - 24. között meghirdetik a fesztivállal párhuzamosan zajló véradásukat is. Azok, akik a filmfesztivál hetében keresik fel a komlói véradóállomást, és leadott vérükkel a szervezők pozitív ügye mellé állnak, egy egyedi, a filmfesztivál véradó emléklapjával gazdagodnak.

véradás


Mi magunk csak ösztönözni tudunk mindenkit arra, hogy vérével szolgálja beteg embertársai életét, hiszen valahol az emberi segítségnyújtás rokon a filmgyártással. Ez pedig nem más, mint hogy hiszünk abban, amit csinálunk, és reméljük, hogy tetteink elérnek másokhoz is. Köszönjük, hogy partnerünk a kezdeményezésünkben!

véradás

 

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru