Az első Hét Domb Filmfesztivál szervezői számára rendkívül fontos, hogy a kísérőprogramokat a nézői igényekhez igazítsák. Így született meg az ötlet, hogy a filmfesztivál ideje alatt a nézők, minden egyes napon egy magyar filmtörténeti remekművet tekinthetnének meg a versenyfilmek mellett.

Minden egyes nap öt nagyjátékfilmből választhatják ki a nézők a számukra szimpatikus alkotást, melyekre a szavazataikat a fesztivál hivatalos oldalán a www.hetdombfilmfesztival.hu weboldalon adhatják le.  Csak pár kattintás!

Így összesen 20 filmből választhatják ki a szavazók kedvenceiket, amiket a szervezők 4 napon keresztül fognak vetíteni, minden nap 16.00 órás kezdettel a Komlói Színház és Hangversenyteremben.

filmvetítés

Ezekre a vetítésekre minden komlóit és a térség összes filmrajongóját nagy szeretettel várja a filmfesztivál szervezőbizottsága. Természetesen ingyen látogathatnak meg minden filmet.

Pénteken a Macskafogó c. világhírű magyar animációs filmet fogjuk levetíteni. A pénteki nap különlegessége, hogy Ternovkszy Béla a film rendezője közönségtalálkozó keretén belül nézi meg a nagyérdeművel a filmet. A vetítés után Ternovszky Béla saját szavaival kommentálja a film érdekességeit, kulisszatitkait.

Szombaton is egy igazi különleges filmes programmal szeretnénk kedveskedni a közönségnek. Rófusz Ferenc az ország első Oscar-díjas filmjét A Légy c. alkotást is bemutatja a közönségnek. A rendező személyesen is itt lesz, a zsűri tagjaként is. A közönségnek beszámolót fog tartani a vetítés után a kézzel rajzolt film szépségeiről, nehézségeiről. Aki ellátogat a filmfesztivál ideje alatt a Komlói Színház és Hangversenyterembe az ott kiállított Oscar díjat és a filmhez kapcsolódó kiállítást is megtekintheti.

A gyerekeknek külön szeretnénk kedveskedni mert vasárnap délelőtt 10.00 órától a Lúdas Matyi c. nagysikerű magyar rajzfilmet tekinthetik meg a fesztivál záró programjaként.

Most már nincs más hátra, mint hogy segítsék a filmfesztivál programjainak kialakítását, hogy szavazzanak a Hét Domb Filmfesztivál hivatalos weboldalán – hetdombfilmfesztival.hu – és szeptemberben a jelenlétükkel tiszteljék meg az első komlói nemzetközi filmfesztivált.

 

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru