A Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező által vezetett zsűri befejezte a II. Hét Domb Filmfesztivál versenyfilmjeinek értékelését, így kialakult a végső sorrend.

A Filmfesztivál döntőjébe került 58 alkotás nagy feladat elé állította a Rófusz Ferenc, Koltai Róbert, Halmy György alkotta zsűrit. Ahogy Rófusz Ferenc zsűrielnök a legutóbbi sajtótájékoztatón elmondta: a dokumentumfilm kategóriában olyan egyenrangú filmek vannak, hogy kiadna három első díjat.

Az ismeretterjesztő és természetfilm, animáció, dokumentumfilm, kisjátékfilm és egyéb kategória 50 előzsűrizésen átesett filmje mellett a nagyjátékfilm kategória nyolc benevezett alkotása került a zsűri elé.

A végső sorrendet a hármójuk pontszámából összegzett végső érték adta meg, amely sokszor igen szoros versenyt hozott. A pontozás során egymás pontszámait, értékelését nem láthatták, így a versenyzők valódi szakmai értékelést kaptak alkotásaikra.


A díjak már készen várják az átadást

A Filmfesztiválon a nagyközönség láthatja a verseny döntőjébe jutott filmeket, emellett néhányat a döntőbe nem jutott alkotások közül, valamint komlói alkotók korábban díjnyertes filmjeit is.

A II. Hét Domb Filmfesztivál programjai szeptember 3. és 9. között tekinthetők meg a Komlói Színház- és Hangversenyteremben. A részletes programok honlapunkon ITT érhetőek el.

A verseny eredményhirdetésére 2018. szeptember 8-án 14:00 órakor kerül sor a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, ahol a versenyzők és a közönség is megismerheti a zsűri döntését. Az ünnepélyes díjátadóra mindenkit szeretettel vár a rendezőbizottság!

(A Színház- és Hangversenyterem dolgozói kérik, hogy aki biztosra szeretne menni, az regisztráljon a filmekre a 72/483-014-es számon. Helyét így fenntartják a film kezdete előtt 10 percig, utána odaadják másnak.)

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru