Éjfélkor lejárt a III. Hét Domb Filmfesztivál nevezési határideje, a rendszer lezárult. Összesen egy híján 200 alkotással (199 filmmel) neveztek idén a filmrendezők.

A mai nappal az előzsűri megkezdte a munkáját, és sok szempont figyelembevételével értékeli a felnőtt kategóriákba beérkezett filmeket. Július 15-ig befejezik munkájukat, és a kategóriánként döntőbe jutott legjobb tíz filmet fogja a Filmfesztivál zsűrije (Ternovszky Béla elnök, Reviczky Gábor és Thuróczy Szabolcs tagok) pontozni. Ők augusztus 15-ig értékelik a döntőbe jutott filmeket. A zsűri tagjai sem az előzsűrizés, sem a döntőbe jutott filmek értékelése közben nem láthatják a többi zsűritag pontozását.

Amint az előzsűri befejezi a munkáját (július 15.) minden nevezőt értesíteni fogunk róla, hogy filmje továbbjutott-e a döntőbe, vagy sem.


A beérkezett filmekről elmondhatjuk, hogy a legtöbb alkotás a Dokumentum és a Kisjátékfilm kategóriába érkezett. A fiatal rendezőknek indított Diák kategóriába is szép számmal, összesen 25 filmet küldtek be az ifjú alkotók. Ezt a kategóriát egy külön zsűri fogja értékelni (Dr. Gyenes Zsolt elnök, Kis-Marics Tamás és Odrobina Tamás tagok). Az ő filmjeik nem kerülnek külön előzsűrizésre, valamennyi alkotás értrékelésre kerül a kategóriájuk zsűrije által.

Köszönjük minden alkotónak, hogy a Hét Domb Filmfesztivált választották nevezésükkel filmjük megmérettetésének helyéül!

A szervezőbizottság

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru