A koronavírus átszabta Magyarország fesztiváltérképét. A IV. Hét Domb Filmfesztivál a tervek szerint – eredetileg szeptember 7 - 13. között került volna megrendezésre, azonban a megváltozott körülmények miatt az új – tervezett – időpontja október 5 - 11. lesz.

Ehhez azonban több feltételnek is teljesülnie kell. A legfontosabb a fesztivál finanszírozása, amely az EMMI fesztiválok támogatásának felfüggesztése után a Nemzeti Filmintézet és Komló város támogatásaitól függ.

Az NFI támogatásról a döntés legkésőbb június 14-ig fog megszületni.

Amennyiben az NFI is visszalép a támogatástól, úgy az idei évben a Hét Domb Filmfesztivál nem lesz megrendezve.

Ha a körülmények úgy alakulnak, hogy támogatva lesz a filmfesztivál, úgy októberben megrendezésre kerül.

A filmfesztivál szervezői két alternatívával készülnek a rendezvényre.

Első lehetőség, hogy a hagyományos, az előző fesztiválokhoz hasonló módon lesz megrendezve. Második lehetőségként  – amennyiben a koronavírus járvány miatt elhúzódnának a korlátozások – egy online alapokra épülő fesztivált rendeznének a szervezők.

Aki ismeri a Hét Domb Filmfesztivál eddigi szerkezetét az tudja, hogy eddigiekben is online alapon működött a nevezés és a zsűrizés is. Ez a második verzióban azzal egészülne ki, hogy a hetdombfilmfesztival.hu honlapján történne a filmek közönség elé vitele is (vízjellel, logóval), amennyiben az alkotó hozzájárulását adja a vetítéshez.

Ez alkalmat ad a közönség szavazására és egy külön közönségdíj átadására is. A zsűri online fogja a filmek értékeléseinek szempontjait is elmondani, ill. a díjak is postázva és átutalva lesznek.

A szervezők mindenesetre bíznak a teljes értékű filmfesztivál megtartásában és abban, hogy mindehhez az anyagi támogatás is rendelkezésükre fog állni.

A nevezéssel kapcsolatos részletes szabályok olvashatóak lesznek, amint a finanszírozásról döntés született. A szervezők a korábbi fesztiválok nevezőit e-mailben is kiértesítik, ha megkezdődhet a nevezés.

IV. Hét Domb Filmfesztivál 2020

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru