A vészhelyzetre való tekintettel és több nevező kérésére a IV. Hét Domb Filmfesztivál nevezési határidejét 2020. július 15. éjfélig meghosszabbította a rendezőség.

Az előző filmfesztiválok alkalmával a szeptemberi megrendezés miatt május végéig lehetett jelentkezni a Hét Domb Filmfesztiválra, azonban idén a koronavírus járvány alaposan átrendezte a fesztiválok időpontjait, többek között a IV. Hét Domb Filmfesztiválét is.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a rendezőbizottság az idei fesztivál megrendezésének időpontját eltolta október 5-11. közé. A jelentkezési határidőt is ennek megfelelően alakította ki, hogy a beérkezett alkotások értékelésére maradjon elegendő ideje mind az előzsűrinek, mind pedig a filmfesztivál zsűrijének.

Több alkotó is jelezte felénk, hogy jó lenne, ha kicsit hosszabb idő lenne a jelentkezésre, ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy a rendkívüli helyzetre is figyelemmel további két héttel meghosszabbítják a IV. Hét Domb Filmfesztivál jelentkezési határidejét, ami így július 15-e éjfélre módosult.

Az eddig beérkezett filmek értékelését azonban az előzsűri már elkezdte, hogy tudják azt befejezni a korábban tervezett augusztus elsejei határidőig. Az általuk kiválasztott tíz legjobb film kerül a filmfesztivál zsűrije (Rófusz Ferenc – Oscar-díjas rendező, Pokorny Lia – színművész, Réz András – filmesztéta) elé.

A fesztivál – egyelőre – online megrendezése várható, de az értékelés hasonlóan korrekt lesz, mint az elmúlt években. A zsűritagok nem látják egymás értékeit, nem kommunikálnak egymással. Az eredménynek így tisztának és függetlennek kell lennie.

Az idei fesztiválon a közönség is szavazhat a döntőbe jutott filmekre a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon történő bemutatáskor 2020. szeptember 21-től a Filmfesztivál kezdetéig, 2020. október 4-ig.

Az online felületen a nézők szavazhatnak a filmekre, ami alapján közönségdíj kerül átadásra a filmfesztivál díjátadóján a legtöbb szavazatot kapott alkotás rendezőjének.

IV. Hét Domb Filmfesztivál nevezési határidő 2020. július 15. 24:00 óra!

IV. Hét Domb Filmfesztivál nevezési határidő

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru