A IV. Hét Domb Filmfesztiválra idén az alkotók összesen 125 filmet neveztek, melyek közül az előzsűri értékelése alapján kategóriánként a legjobb tíz alkotás kerül a filmfesztivál zsűrije elé.

A fesztivál nevezésének számszerűségéhez hozzátartozik, hogy a Mecenatúra filmes támogatási rendszerét átalakította a kormány, így majd egy évig nem került kiírásra filmes támogatás e rendszerben. Ezen túlmenően a koronavírus is keresztbe tett a filmforgatásoknak.

Ez a IV. Hét Domb Filmfesztivál idei nevezéseinek a számán is látszik, bár a körülményekhez képest így is szép számmal neveztek a filmesek.

A legtöbb filmet a dokumentumfilm kategóriában töltöttek fel az alkotók, azt követi a kisjátékfilm kategória, majd az egyéb kategória, utána az ismeretterjesztő- és természetfilm, majd az animáció, és végül a nagyjátékfilm kategória.

A nevezés lezárulta előtt már elkezdte munkáját az előzsűri a korábban beérkezett filmek értékelésével. A mai naptól már az összes nevezett alkotás elbírálása folyik, melyet a hónap végéig kell elvégezniük.

A diák kategória filmjeit is már elkezdték értékelni a zsűritagok. E kategória zsűrijének tagjai mások, mint a felnőtt kategória tagjai.

Az érdeklődőknek elmondjuk, hogy augusztus elsején nyilvánosságra fognak kerülni a döntőbe jutott filmek és rendezőiknek a névsora. Ez az előzsűri által kiválasztott tíz legjobb film lesz minden kategóriában, kivéve a nagyjátékfilm kategória, amelyben az öt benevezett film automatikusan a döntőbe jutott.


Hét Domb Filmfesztivál

 

Akik maradtakAkik maradtak (2019) Tóth Barnabás rendező filmje a IV. Hét Domb Filmfesztiválon is látható lesz.

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru