Vasárnap éjfélkor lezárult a Hét Domb Filmfesztivál történetének első közönségszavazása, hétfőtől pedig elindult az online élő vetítés a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon.

A döntőbe jutott filmeket – melyeknek vetítéséhez hozzájárultak a rendezők – két héten át nézhette a közönség az újonnan kialakított online felületen. Annak ellenére, hogy eddig még nem volt ilyenre lehetőség – az országos médiumoknak és az alkotók közösségi oldalakon történő megosztásainak köszönhetően – több mint 120 ezer látogatója volt a filmeknek.

Kicsit nehézkesen indult az első napon a szavazás, ugyanis nem számítottunk akkora rohamra, amekkora érdeklődés irányult a filmekre és a szavazási lehetőségekre. A levelező rendszerünk pillanatok alatt elérte a határait, amelynek köszönhetően egy rövid időre a szavazatok visszaigazolása nem működött.

Hétfőn az esti órákra már kijavítottuk a hibát és azután rendben folytatódhatott a közönségszavazás.

Több film is a 10 ezres nézőszám fölé emelkedett, ami jelentős nézettségnek számít, mivel a Komlói Színház- és Hangversenyterem maximális befogadóképessége 330 fő, így élő vetítés esetén csak ennyi néző láthatott volna egy-egy alkotást. Még a legkevésbé nézett filmre is 407-en kattintottak, a legnézettebb filmet pedig több mint 14 ezren látták.

A rendszerünk a két hét alatt közel 8 500 szavazatmegerősítő e-mailt küldött el, amelyből majdnem 5 500-at vissza is igazoltak. Sajnos több levelezőrendszer is (pl. G-mail) a kiküldött leveleinket a spam mappájába rakta, és sokan ott nem nézték meg, így a szavazatuk elveszett.

Úgy látjuk, hogy a közönség részéről pozitívan fogadták a szavazás és a filmek szabadon történő megtekintésének lehetőségét, ezért a nagy sikerre való tekintettel a Hét Domb Filmfesztivál a jövőben is meg kívánja tartani a közönségszavazását.

Hét Domb Filmfesztivál közönségszavazás

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru