Az esemény és a csatlakozó helyszínek Youtube- felületén régi és új kedvencekkel, klasszikus és kortárs művekkel találkozhat a közönség. Az online formátum lehetővé teszi, hogy az animációs műfaj területén elismert, értékes alkotások az ország legeldugottabb szegleteiben is elérhetők legyenek ezen a három napon.

Kivételes alkalom, hogy Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs rendező a Nemzeti Filmintézet Filmarchívuma által felújított egyedi rövidfilmjei is hozzáférhetők lesznek.  Idén negyven éve, hogy elkészült az alkotó rövidfilmje, A légy amely az első Oscar-díjat nyert magyar animációs film. Ezért állnak az ő filmjei az idei Rajzfilmünnep középpontjában.

A kezdeményezéshez csatlakozó közel száz helyszín országszerte együttműködik és azon fáradozik, hogy a rajzfilmek minél több emberhez jussanak el és animációs filmeket nézzenek ott is, ahol kevés lehetőség nyílik az ilyen filmvetítésekre.
Népszerűsége miatt a Rajzfilmünnep egyéb programokat is tud vonzani. Korábban a vetítések mellett értékes kulturális programokat is szerveztek. Az online formátum miatt idén ezeket a programokat nem lehet megtartani, ám helyszínek saját csatornáin a műsorfolyamba szerkesztettek olyan felvételeket, melyek a helyi kulturális élet eseményeit mutatják meg. Emellett sokan készülnek online programokkal, például rajzpályázatot hirdettek.

A helyszínek egyedi csatornáin időzítve, azaz adott időpontban lehet majd megnézni a szervező helyszínek által összeállított településenként más és más filmes programot.

A vetített filmekről, a helyszínekről és a vetítési időpontokról bővebben a www.rajzfilmunnep.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Országos rajzfilmünnep

Minden település csatornáján kicsit más lesz a program, a kínálat, az üzenet azonban mindenhol ugyanaz: Az egész országban együtt ünnepeljük a rajzfilmeket!

Még több információ: facebook.com/OrszagosRajzfilmunnep

Az Országos Rajzfilmünnep általános online műsorát az alábbi linken lehet követni:

Országos Rajzfilmünnep youtube.com

A Baranya megyei helyszínek csatornái:

Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény Rendezvényháza - Mágocs

RFÜ - Mágocs youtube.com

Csorba Győző Könyvtár - Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Tér - TotalArt Egyesület - Pécs

RFÜ - PÉCS - Total Art youtube.com

Siklósi Várszínház

RFÜ - Siklós youtube.com

Villányi Rendezvénytér

RFÜ - Villány youtube.com

 

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru