V. Hét Domb Filmfesztivál

 

Komló

2021. szeptember 6 - 12.

 

A Hét Domb Filmfesztivál  a magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvény.

Célunk a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása. Az alkotók szakmai megmérettetése, vitafórumok, a zsűri tagjaival értékelő megbeszélések. Az alkotások szakmai minőségének a növelése. A fesztivál a zsűri által ítélt legjobb filmek alkotóit díjazásban részesíti.

A beérkezett filmek számától függően a filmeket előzsűri rangsorolja. A döntőbe minden kategória első tíz legmagasabb pontot elért alkotása kerül be.

A rendezőbizottság úgy állítja össze az értékelő felületet, hogy a zsűritagok egymás pontozásába nem látnak bele, egymás értékelését csak a pontozások lejárta után láthatják.

A fesztivál fővédnökei:

Fekete Péter - kultúráért felelős államtitkár

Dr. Hoppál Péter – országgyűlési képviselő

A Hét Domb Filmfesztivál Örökös Tiszteletbeli Elnöke: Sára Sándor

A fesztivál rendezvényei térítésmentesen látogathatók.

A nevezési határidő 2021. május 31.

 

A zsűri – V. Hét Domb Filmfesztivál:

A zsűri tagjai: Pokorny Lia színésznő
  Réz András filmesztéta
  Török Ferenc rendező

 

A fesztiválról:

 

Ha a vészhelyzet feloldásra kerül akkor a vetítések az eddig megszokott módon a Komlói Színház – és Hangversenyteremben lesznek. E mellett  - újításként is - online-ként, élőben is láthatja a kiemelkedőbb filmeket a közönség.

Az online vetítésre csak akkor kerül egy film, amennyiben az alkotó ehhez hozzájárul.

Amennyiben a korlátozások nem kerülnek feloldásra a filmfesztivál idejéig, vagy újra bevezetésre kerülnének, abban az esetben csak az online vetítések lesznek megtartva.

Az előzsűrizés befejezése után a döntős filmek – hozzájárulás esetén – online is megtekinthetőek lesznek, ahol a közönség leadhatja szavazatait, ami alapján az V. Hét Domb Filmfesztiválon közönségdíj is kiosztásra kerül. Közönségszavazásra augusztus 23 – szeptember 5-ig, két héten keresztül lesz lehetőség.  A rendszer egy email címről csak egy szavazatot fogad el!

A versenyfilmek szeptember 6-12-ig láthatók minden nap reggel 9 órától este 21 óráig a Komlói Színház- és Hangversenyteremben, és  élőben online is a filmfesztivál oldalán.  A délelőtti vetítéseket elsősorban a diákok számára lesznek összeállítva.  

A részletes programot a fesztivál kezdete előtt két héttel (augusztus 23-tól) bocsájtjuk a nagyközönség rendelkezésére.

 

Hét Domb Filmfesztivál nevezhető kategóriái:

Olyan a nevező által értékesnek ítélt alkotásokat várnak a fesztiválra, melyek szélesítik az emberi tudástárt. Nincs meghatározott téma a beküldendő filmmel kapcsolatban (tudomány, történelem, környezet). Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet.
 
A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.
Bármely animációs technikával készített filmet elfogad a szervezőbizottság. Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet.
 
A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.
A dokumentum műfajra jellemző elemekkel készített produkciókat vár a fesztivál. Ez lehet: valóságot bemutató, a társadalmi, gazdasági, szociális életet, stb. dokumentáló alkotás... Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet.
 
A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.
Műfaj, vagy technikai korlát nélkül lehet nevezni. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet.
 
A nevezett alkotás max. 60 perc hosszúságú lehet.
Minden magyarországi és határon túli, magyar nyelvű színészek által eljátszott filmalkotással lehet nevezni. További megkötések nincsenek.
 
A nevezett alkotás min. 60 perc hosszúságúnak kell lennie.
A szervezőbizottság olyan filmalkotásokat vár, melyek a fenti kategóriákba nem sorolhatóak (klip, reklám, promóció, filmelőzetes...). Ebben a kategóriában is egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet.
 
A nevezett alkotás max. 5 perc hosszúságú lehet.

A kategóriába a magyar és a határon túli diákok alkotásait várjuk. A filmek műfaji és időkorlátozás nélkül nevezhetőek. Az alkotóknak a filmek beadási határidejéig általános vagy középfokú oktatási intézményben kell, hogy folytassák tanulmányaikat.

A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.

Fesztiváliroda, Szervezőbizottság:

Baranya Televízió Kulturális és Szolgáltató Kft. 7300 Komló, Kossuth L. u. 121.

Tel./fax: 06 72/581 049

Internetes felület: komlomedia.hu (komlomedia.hu/filmfesztival)

levelezési cím:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fesztiváligazgató: Magyar Ferenc

A jelentkezés menete:

A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni.

A fesztiválra a nevezés ingyenes!

Az online jelentkezési lap a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon érhető el. Nevezésre csak regisztráció után van lehetőség (hozzáférési adatok a nevezést visszaigazoló e-mailben). A nevezés a benevezett film űrlapjának teljes kitöltésével, és a film elküldésével válik teljessé. A film feltöltésére csak az űrlap kitöltése után van mód.

Egy alkotó egy kategóriában csak egy művet indíthat a fesztiválon!

 

A szervezőbizottság az adatok védelméről:

A jelentkezők adatait a szervezőbizottság bizalmasan kezeli, azokat harmadik félnek nem adja át, kizárólag a regisztrációhoz és a fesztivál kiadványaihoz használja fel.

A fesztiválra nevezett filmek online vetítése esetén a Hét Domb Filmfesztivál logójával és vízjellel lesznek ellátva a biztonság érdekében.

 

A Szervezőbizottság minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezvényre!

hetdombfilmfesztival.hu - komlomedia.hu

Baranya Televízió Kft.

Hét Domb Filmfesztivál logoHét Domb Filmfesztivál Baranya Televízió logóHét Domb Filmfesztivál Komló Média logo

Az V. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru