Hét Domb Filmfesztivál – működési szabályzat

A IV. Hét Domb Filmfesztivál hivatalos logója:

IV. Hét Domb Filmfesztivál

 

 IV. Hét Domb Filmfesztivál

A fesztivál időpontja, helyszíne:

2020. október 05-11., Komló,  Komlói Színház– és Hangversenyterem. A versenyfilmek vetítése a Komlói Színház– és Hangversenyteremben hétfőtől szombatig 9-21 óráig.

A nevezés díjtalan!

Adminisztráció:

A fesztivál a médiaszolgáltatók, magánszemélyek és a magyar és nemzetközi filmgyártás alkotásainak versenyeztetésére létrehozott időszakos rendezvény. Célja: nemzeti filmes találkozó, szakmai megmérettetés, vitafórumok, tapasztalatcsere, kapcsolatépítés a magyar filmek készítői között. A beválogatott és az előzsűri által kiemelt (magasabb pontszámot elért) filmalkotások a fesztivál idején közönség előtti vetítésre kerülnek.

A fesztivál fővédnökei:

Fekete Péter - kultúráért felelős államtitkár

Dr. Hoppál Péter – országgyűlési képviselő

 

Házigazdája:

Komló Város Önkormányzata

 

A fesztivál örökös tiszteletbeli elnöke:

Sára Sándor rendező - operatőr, Kossuth Nagydíjas, a Nemzet Művésze

A fesztivál nagykövete:

Matoricz László – producer

Fesztiváligazgató: Magyar Ferenc

 

Fesztiváliroda, szervezőbizottság:

Baranya Televízió Kulturális és Szolgáltató Kft. 7300 Komló, Kossuth L. u. 121.

Tel./fax: 06 72/581 049

Hétdomb Nonprofit Kulturális és Szolgáltató Kft. 7300 Komló, Lehár Ferenc u. 14.

Tel.: +36 30/450 3803

Internetes felület: hetdombfilmfesztival.hu; komlomedia.hu (komlomedia.hu/filmfesztival)

levelezési cím:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A nevezési határidő 2020. július 15. 24:00 óra

Jelentkezési feltételek:

A fesztiválra nevezett alkotásoknak az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:

2019. január 1. után készült – teljes egészében befejezett – munkákat fogad be a bizottság.

A filmalkotást kizárólag digitális formátumban lehet benyújtani.  Az alkotásokat 1920×1080 (1080p) felbontásban, MPEG–4 (.mp4) formátumban lehet feltölteni, a fesztiválra nevezni. Részletek a feltöltésnél olvashatók!

Az IV. Hét Domb Filmfesztiválra azon művek nevezhetők, melyek Magyarországon, vagy határon túlon készültek és az alkotás is magyar anyanyelvű. Ez – természetesen - lehet magánszemély produkciója is.

Ha a filmalkotásban más szerzők, vagy előadók is jogosultak szerzői - előadói jogainak érvényesítésében, úgymint előadói joggal védett szereplők, vagy szerzői, irodalmi forgatókönyvek, zene, stb. nem használhatók az alkotásban a jog tulajdonosának hozzájárulása nélkül (ez a jelentkezési lap mellékleteként csatolható).

A részvételnek nem feltétele, hogy a benevezett film bármilyen audiovizuális tömegkommunikációs csatornán előzetesen szerepeljen, illetve nem kizáró ok, ha más filmfesztiválon már szerepelt az alkotás.

A Hét Domb Filmfesztiválra benevezett, döntőbe jutott filmet a díjkiosztón személyesen vagy megbízott által képviselni kell!

 

A zsűri – IV. Hét Domb Filmfesztivál:

A zsűri tagjai: Pokorny Lia - színésznő
  Réz András – filmesztéta
  Rófusz Ferenc – Oscar-díjas rendező

 

A zsűri – IV. Hét Domb Filmfesztivál – Diák szekció:

A zsűri tagjai:
Dr. Gyenes Zsolt – egyetemi docens, médiaművész
  Kis-Marics Tamás – médiapedagógus
  Odrobina Tamás – pedagógus, zenész, fotóművész

 

 

A jelentkezés menete:

A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni. Az online jelentkezési lap a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon érhető el.

Nevezésre csak regisztráció után van lehetőség (hozzáférési adatok a nevezést visszaigazoló e-mailben). A nevezés a benevezett film űrlapjának teljes kitöltésével, és a film feltöltésével válik teljessé. A film feltöltésére csak az űrlap kitöltése után van mód.

Az alkotók, rendezők egy kategóriában csak egy művet nevezhetnek.

A regisztrációkor megadandó hozzájárulásokról*:

 1. Hozzájárulok a nyilvános vetítéshez a fesztivál ideje alatt:
  - ezzel  az engedéllyel az alkotó hozzájárul a filmjének vetítéséhez a Hét Domb Filmfesztivál  ideje alatti nyilvános, közönség előtti  bemutatásához.
 2. Hozzájárulok - döntőbe kerülés esetén - a hétdombfilmfesztival.hu oldalon a nyilvános megtekintéshez (vízjellel, logóval ellátva):
  - ezzel az engedéllyel az alkotó hozzájárul a filmjének a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon történő bemutatáshoz 2020 szeptember 21-től a Filmfesztivál kezdetéig 2020. október 4-ig. Az online felületen a nézők szavazhatnak a filmekre, ami alapján közönségdíj kerül átadásra a Filmfesztivál díjátadóján a legtöbb szavazatot kapott alkotás rendezőjének. A filmek az online felületen vízjelezve és a Hét Domb Filmfesztivál logójával ellátva kerülnek megosztásra.
  Amennyiben az alkotó ehhez nem járul hozzá, műve nem lehet közönségdíjas.
 3. Hozzájárulok a IV. HDFF alatti online élő vetítéshez (vízjellel, logóval ellátva):
  - ezzel a hozzájárulással az alkotó hozzájárul filmjének online élő vetítéséhez a IV. Hét Domb Filmfesztivál ideje alatt (2020. október 5. – 2020. október 11. között).
 4. Amennyiben a járványhelyzet miatt a filmfesztivál vetítései nem lehetségesek közönség előtt nyilvánosan, abban az esetben a Filmfesztivál csak online kerül megrendezésre:
  - amennyiben ehhez az alkotó nem járul hozzá, a nevezett filmje nem kerül online vetítésre a Filmfesztivál ideje alatt.
 5. Hozzájárulok az alkotásom a Baranya Televízióban történő egyszeri bemutatásához:
  - ezzel a hozzájárulással az alkotó lehetőséget ad filmjének a Baranya Televízió adásában történő ingyenes levetítésére. Amennyiben az alkotó ehhez hozzájárul, a Baranya Televízió a későbbiekben megkeresi és szerződést köt.
 6. Amennyiben 2020-ban a Hét Domb Filmfesztivál elmaradna, úgy alkotásomat a következő évi - 2021-es - filmfesztiválra benevezem:
  - ezzel a hozzájárulással az alkotó hozzájárul filmjének a 2021-es Hét Domb Filmfesztiválon való indításához. Ezzel a hozzájárulással a 2021-es Filmfesztiválra filmje már benevezettnek tekinthető és nem kell újra neveznie. Erről a szervezőbizottság levélben is értesíteni fogja.

*A nevező az online regisztrációkor a film feltöltésére szolgáló űrlapon adhatja meg az általa elfogadhatónak tartott opciókat. Amennyiben az online megjelenéshez nem járul hozzá, az alkotása kizárólag a Komlói Színház- és Hangversenyteremben tartandó közönség előtti vetítésen vehet részt.

 

Az IV. Hét Domb Filmfesztiválra az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

Animáció

Bármely animációs technikával készített filmet elfogad a szervezőbizottság. Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető.

A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.

Ismeretterjesztő- és természetfilm

Olyan, a nevező által értékesnek ítélt alkotásokat várnak a fesztiválra, melyek szélesítik az emberi tudástárt. Nincs meghatározott téma a beküldendő filmmel kapcsolatban (tudomány, történelem, környezet...). Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető.

A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.

Dokumentumfilm

A dokumentum műfajra jellemző elemekkel készített produkciókat vár a fesztivál. Ez lehet: valóságot bemutató, a társadalmi, gazdasági, szociális életet stb. dokumentáló alkotás. Ha sorozatot neveznek, abból csak 1 epizód nevezhető.

A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.

Kisjátékfilm

Műfaj, vagy technikai korlát nélkül lehet nevezni.

A nevezett alkotás maximum 60 perc hosszúságú lehet.

Nagyjátékfilm

Minden magyarországi és határon túli magyar nyelvű, színészek által eljátszott filmalkotással lehet nevezni. További megkötések nincsenek.

A nevezett alkotás minimum 60 perc hosszúságú lehet.

Egyéb

Idevárunk minden olyan értékesnek ítélt filmalkotást, melyek a fenti kategóriákba nem sorolhatóak (klip, reklám, promóció, filmelőzetes...)

A nevezett alkotás maximum 5 perc hosszúságú lehet.

 

IV. Hét Domb Filmfesztivál Diák kategória:

 

A gyermekfilm szekcióba olyan alkotásokat várunk, melyek alkotói 10 és 18 év közötti életkorúak (a filmek beadási határidejéig általános vagy középfokú oktatási intézményben kell, hogy folytassák tanulmányaikat). Ide iskolák, szakkörök, klubok és egyéni fiatal alkotók műveit várjuk.

A nevezett alkotás játékideje nincs korlátozva.

 

Adatvédelem:

A jelentkezők adatait a szervezőbizottság bizalmasan kezeli, azokat harmadik félnek nem adja át, kizárólag a regisztrációhoz és a fesztivál kiadványaihoz használja fel.

A fesztivál műsorába azok a filmek kerülnek, melyek vetítéséhez az alkotó, jogtulajdonos hozzájárul és azt a nevezési lapon bejelöli.

Az online vetítésen a filmek vízjelezve és a Hét Domb Filmfesztivál logójával ellátva kerülnek bemutatásra a szerző hozzájárulása esetén.

A filmfesztivál után minden film törlésre kerül.

 

Díjazás:

A fesztivál fődíja: 500 000 Ft.
A fesztivál közönségdíja: 200 000 Ft.
A felnőtt kategóriák győzteseinek díjai:

I. hely: 200 000 Ft.
II. hely: 100 000 Ft.
III. hely: 50 0000 Ft.

A diák kategória nyertesei a díjakat tárgynyeremény formájában kapják meg.

A kategóriák győzteseinek a pénzjutalmat a szervezők csak számla ellenében tudják kifizetni!

 

Alkotások promóciós felhasználása:

A jelentkező garantálja a szervezőbizottság számára a jogot az alkotás egy részének (max. 5%), ill. a kapcsolódó anyagainak a felhasználására a Hét Domb Filmfesztivál weblapján (hetdombfilmfesztival.hu komlomedia.hu), YouTube csatornáján és a rendezvény népszerűsítését célzó események során.

Amennyiben a nevezett alkotás díjazásban részesül, a jelentkező hozzájárulását adja a díjazott film részleteinek vetítéséhez a következő fesztivál kezdetéig (a vetítések kizárólag a fesztivál bemutatását szolgálhatják).

 

A Szabályzatban nem említett esetek:

A fenti szabályzatban nem említett esetekben a szervezőbizottság dönt.

 

A Szabályzat elfogadása:

A jelentkezési lap Fesztiválra történő benyújtásával a nevező elfogadja az ezen dokumentumban feltüntetett szabályokat.

A nevező kijelenti, hogy minden engedéllyel, joggal rendelkezik ahhoz, hogy a IV. Hét Domb Filmfesztiválon benevezett film vetítésre és versenyeztetésre kerülhet.

 

Komló, 2020.05.15.

Magyar Ferenc

fesztiváligazgató

Hét Domb Filmfesztivál Komló Média logoHét Domb Filmfesztivál Baranya Televízió logoHétdomb Nonprofit Kulturális és Szolgáltató Kft. logoHét Domb Filmfesztivál logo

Az IV. Hét Domb Filmfesztivál támogatói:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Komló Város Önkormányzata
Komló Összeköt Egyesület
Tom-Transz Kft.
Műszer Elktronika Kft.
Zanzibar Guru